onsdag 17. april 2013

Jenny Lindefjell 108 år

Jenny Lindefjell
 
I dag 17. april fyller Jenny Lindefjell 108 år. Jenny har vært aktivt med i misjonen så lenge helsa holdt. Hun er nå den tredje eldste person i Norge og den eldste noen gang i Vest Agder.

I følge avisen Agder ”kom Jenny som 16-åring fra Nøkland i Eiken til Lindefjell i Fjotland for å bli tjenestejente på gården til Anders, han som senere ble hennes ektemann.

Den noe eldre søsteren hennes, Anna, hadde tatt tjeneste hos bror til Anders, Guttorm, som da var over 50 år. Det som begynte som tjeneste, gikk over til kjærlighet for alle fire.

Jenny var 18 år da hun giftet seg med den 19 år eldre Anders. De ble viet litt før Anna og Guttorm. Slik kom søstrene til Lindefjell og ble boende der med hver sin bror.

Jennys liv har vært arbeid på gården med sauer og kyr, og utallige turer på heia mot Øksendal der dyrene hadde sommerbeite. I tillegg har hun hatt omsorg for syv barn og senere mange barnebarn.”(avisenagder.no)


Jenny i samtal med Kjell Trodahl.

Misjonens sak har alltid stått Jennys hjerte nær. Hun var trofast med på møtene på bedehuset på Lindefjell og bygdene rundt. Hun var også med i kvinneforeningen på Lindefjell.

Da hun ble hundre år, flyttet hun fra Lindefjell til sykeheimen på Kvinlog. Hun er enda klar i tanken, men hørselen har sviktet.

I forbindelse med møteuka på Kvinlog våren 2012 var Kjell Trodahl og Ove Sandvik på besøk hos Jenny. Hun hadde enda glimt i øyet. Når det ble spurt om lov til å ta bilde av henne, svarte hun med et glimt, ”smil til fotografen!”

Hun sang med på alle versene på sangen ”Kor stort min Gud at eg ditt barn får være.” Når sangen var ferdig, kom hun med sitt vitnesbyrd, ”en blir aldri for gammel til å være et Guds barn”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar