torsdag 3. juli 2014

Leiemorderne fant ikke sitt offer


Jorunn Hamre på talerstolen i Gadda kirke
 
-Tre ganger har muslimer prøvd å drepe meg, men de har ikke lykkes. Det er Jorunn Hamre som forteller dette.

Jorunn har vært misjonær i Etiopia siden 1959 og har opplevd åndskampen på nært hold. På avskjedsfesten for henne i Kvinesdal 28. mai fortalte hun om en av gangene noen ønsket å ta hennes liv.

En gang var hun sammen med ett par etiopiske medarbeidere på en evangeliseringstur til en utpost. De kjørte så langt det gikk an å kjøre, men når de kom fram viste det seg at målet for turen lå for langt unna til at de kunne begynne å gå før det ville bli mørkt. De ville derfor overnatte ved bilen.

Men Jorunn fikk en sterk uro over seg og en minnelse om å komme seg av garde like vel. Denne uroen ble så sterk at hun fikk med seg medarbeiderne og gikk. De var ikke kommet langt før det begynte å mørkne og da de kom til en bratt nedstigning, måtte de legge seg til for natten oppe på en fjellknaus og overnatte i det fri.

Den natta kom noen menn og angrep bilen til Jorunn. De trodde hun lå og sov i bilen, så når de ikke fant henne ble de så sinte at de knuste bilen istedenfor. Disse karene var leid inn av en muslim og skulle mot betaling ta livet av misjonæren.

Men Gud holdt si vernende hånd over henne og uroet henne slik at hun kom seg bort før leiemorderne nådde henne. «Tiden for Jorunn var ikke ute enda», var Jorunns kommentar. Det er stort å få være «i Herrens hender i alt som med meg skjer».


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar